Telefon : (+4) 0731.014.793      |     Email : office@asfac.ro      |    


Romchim Protect face „agricultură inteligentă” în Bacău

„Soluții științifice inovatoare pentru agricultură” editia a V-a

Ediția a cincea a simpozionului internațional „Soluții științifice inovatoare pentru agricultură”, organizat timp de două zile de societatea Romchim Protect în fieful legumicultorilor din România, localitatea Matca din județul Galați, dar și în orașul ei de baștină, Bacău, a readus în atenția agricultorilor noile produse destinate mai ales unei agriculturi sănătoase, numită frecvent ecologică.

La eveniment au participat specialiști din domeniu, reprezentanți ai unor firme din agricultura și mediul de cercetare sau academic din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Belarus și Germania. Joi, 15 februarie, în ultima zi a simpozionului, i-am întâlnit la manifestare și pe cei mai cunoscuți agricultori din județul Bacău, unii parteneri de afaceri ai producătorului Romchim Protect, care în acest an a pus accentul pe noua sa gamă de produse speciale, gama de îngrășăminte chimice Agrisol, care stau acum alături de cunoscutul biostimulator agricol Asfac și nu numai.

Romchim a demonstrat încă o dată, în acest domeniu, valențele sale în domeniul cercetării agricole, în speță dedicate aportului pe care chimia neinvazivă o poate aduce obținerii unor producții mai mari, dar și mai sănătoase pentru beneficiarii direcți, consumatorii finali ai recoltelor.

citeste mai mult, pe desteptarea.ro

 

 

enlightened„Soluții științifice inovatoare pentru agricultură” editia a IVa

La Hotel „President” din Bacău a debutat pe 17 ianuarie cea de-a patra ediție a simpozionului „Soluții științifice inovatoare pentru agricultură”. Ca de obicei, mult așteptatul eveniment, organizat în fiecare an de firma băcăuană Romchim Protect, s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 130 de oaspeți din țară și de peste hotare – de la profesori universitari și cercetători din domeniul agriculturii la fermieri de excepție – răspunzând favorabil invitației organizatorilor. La cina festiva, s-au aflat fericitii castigatori a unor premii interesante. Domnul inginer Rusu Petru a castigat o excursie in Dubai, sponsorizata de Romchim Protect; Asandei Neculai, Stogrinca Vasile si Ilas Viorel au castigat excursii in Delta Dunarii, oferite de Asfac BCO-4. Iosif Cernic a castigat o combina, iar 56 de fermieri prezenti la simpozion au castigat o excursie in Republica Moldova.

Mai multe fotografii de la eveniment puteti vedea pe pagina de Facebook Asfac BCO-4.

Restul articolului îl puteți citi dând click AICI.

enlightenedDeșteptarea de Bacău: Fermieri din țară și din Europa se reunesc în Bacău

Timp de trei zile, specialiști în agricultură vor participa la simpozionul „Soluții științifice inovatoare pentru agricultură”, unde vor afla despre noutățile de excepție apărute în acest domeniu

În perioada 17-19 ianuarie 2017, Bacăul va fi gazda celei de-a patra ediții a simpozionului „Soluții științifice inovatoare pentru agricultură”, organizat în fiecare an de cunoscuta firmă băcăuană Romchim Protect SA. Evenimentul este programat să se desfășoare la sala de conferințe a hotelului „Prezindent” din Bacău, începând de marți, 17 ianuarie, ora 17.00.

Simpozionul se va bucura de prezența a peste 130 de fermieri veniți din toată regiunea Moldovei, dar și din alte județe din țară, precum și profesori universitari, cercetători și specialiști din domenii care au legătură cu agricultura.

„Totodată, au confirmat participarea și specialiști în agricultură din Ungaria, Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Italia, Bulgaria, Turcia etc. Cu această ocazie, printre altele, vom lansa, în premieră, în România, noua gamă de îngrășăminte chimice solide «inteligente» – Agrisol NPK”, a declarat Ion Neculcea (foto), administratorul firmei Romchim Protect.

Continuarea articolului o poți citi dând click AICI.

 

enlightenedRomchim Protect, producătorul biostimulatorului ASFAC BCO-4 cu aplicare universală în agricultură, vă invită la Târgul Internațional Indagra 2016, în perioada 2 - 6 noiembrie, la Romexpo. Vă așteptăm la standul 47 din pavilionul C6! Dacă încheiați un contract în perioada 2 noiembrie 2016 - 20 aprilie 2017, intrați automat la tombola organizată de noi la data de 25 aprilie 2017, unde se vor acorda 12 premii, constând în pachete tehnologice pentru fertilizare.
MARELE PREMIU - Un pachet tehnologic pentru fertilizarea a 100 de hectare de culturi agricole.

enlightenedDesteptarea de Bacau: O inventie bacauana, premiata cu aur de elita inventatorilor din România!

Biostimulatorul-minune ASFAC BCO-4 a fost medaliat cu aur la Târgul International de Inventii si Idei Practice „INVENT-INVEST 2016” din Iasi * inventia a mai fost premiata, in cadrul aceluiasi eveniment, si de Academia de Stiinte din Republica Moldova.

Succes la foc automat pentru o inventie bacauana – ASFAC BCO-4 – produsa de firma Romchim Protect Bacau. Astfel, la cea de-a VII-a editie a Târgului International de Inventii si Idei Practice Invent-Invest 2016, organizat la Iasi de Societatea Inventatorilor din România (S.I.R.), celebrul biostimulator a fost distins cu medalia de aur.

„La acelasi eveniment stiintific, dedicat promovarii rezultatelor cercetarii si facilitarii legaturii dintre inventatori, cercetatori si investitori, produsul nostru a primit si un premiu special din partea Academiei de Stiinte din Republica Moldova, pentru inventia «Efectele Biostimulatorului ASFAC BCO – 4 în culturile vegetale»”, a precizat Ion Neculcea, administratorul firmei Romchim Protect.

Continuarea articolului o puteti citi AICI.

 

 

 

 

 

COMUNICAT IMPORTANT !


Suntem ROMCHIM PROTECT S.A. din BACAU, ne ocupam cu producerea de ignifuganti, degivranti, produse pentru nutritia plantelor si alte produse chimice speciale, produse ce au brevete de inventie si sunt premiate cu medalia de aur la Salonul Mondial de Inovatii, Cercetare si Noi Tehnologii din Bruxelles.
Prin acest comunicat dorim sa ne asiguram ca nu se creeaza vreo confuzie intre compania noastra si societatea comerciala ROMCHIM SRL din Targu Mures, care se ocupa cu producerea de detergenti si dezinfectanti


 
 
19 iunie 2015 asfac


 

enlightenedROMCHIM PROTECT SA FILIPESTI organizeaza in zilele de 1,2,3 februarie 2016, simpozionul:

"SOLUTII STIINTIFICE INOVATIVE PENTRU AGRICULTURA" - editia a III-a


Evenimentul va avea loc in statiunea Sarata Monteoru, Buzau, la hotel Cazino.

Temele de dezbatere:

* Fertilizarea culturilor si combaterea daunatorilor cu aparate de zbor fara pilot;
* Utilizarea, Lansarea si Implementarea pe piata a ingrasamintelor complexe adaptate tipului de sol si de culturi;
* Noi tehnologii de fertilizare si protectie a plantelor!
* Eficienta masurilor de dezinsectie si deratizare in agricultura si zootehnie.
* Finantarea inovarii in agricultura.

In cadrul acestui eveniment vor fi abordate probleme de actualitate din domeniul agriculturii si horticuluturii, cu scopul de a gasi
cele mai bune soulutii impreuna, pentru o dezvoltare durabila si un parteneriat de incredere.
Veti primi raspunsuri si solutii la problemele cu care va confruntati, de la specialisti din Romania, Ungaria si Belgia.

Cheltuielile cu masa si cazarea pentru toti invitatii sunt suportate de organizator.
*Intrarea se face doar pe baza de invitatie.

 
1,2,3 februarie 2016 asfac

enlightenedROMCHIM PROTECT SA FILIPESTI organizeaza in data de 19 iunie 2015, ora 10,00 simpozionul:
 

"SOLUTII STIINTIFICE INOVATIVE PENTRU AGRICULTURA" - editia a II-a

 
Evenimentul va avea loc in localitatea Filipesti, pe platforma de cercetare unde vor fi prezentate pe loturile experimentale eficienta biostimulatorului ASFAC BCO-4 pe cultura de porumb si floarea-soarelui.

In cadru intalnirii vor fi prezentate ultimele noutati legate de fertilizarea culturilor agricole si avantajele utilizarii biostimulatorului ASFAC BCO-4 precum si inaugurarea noii fabrici ROMCHIM PROTECT SA.

Alaturi de oaspeti straini din Belgia si Republica Moldova si de reprezentantii autoritatilor din agricultura, au confirmat participarea peste 700 de fermieri din Moldova si din celelalte regiuni ale tarii, printre care-l amintim si pe Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).
De asemenea si-au mai anuntat prezenta reprezentantii companiei BUSINESS FOUNDATION avand o vasta experienta in accesarea fondurilor europene.

Fermierii vor avea posibilitatea sa obtina informatii despre noile produse de fertilizare ce vor fi lansate pe piata din Romania in anul 2016 de compania noastra, dar si detalii despre accesarea fondurilor europene si posibilitatea de cofinantare.
In plus, in cadrul acestui eveniment, se viziteaza si loturile experimentale de la statiunea de cercetare Secuieni, judetul Neamt, unde, pe platforma de cercetare, se va prezentata eficienta biostimulatorului ASFAC BCO-4 pe culturile de porumb si floarea-soarelui.

Dupa terminarea lucrarilor, participantii la eveniment se vor putea delecta cu mancaruri traditionale romanesti, gustoase si sanatoase.

 

 

 

 


enlightenedASFAC BCO-4 - prezent la INDAGRA 2014

In perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, ROMEXPO a organizat cele mai importante manifestari expozitionale dedicate agriculturii, industriei alimentare, bauturilor alcoolice si non-alcoolice, industriei ambalajelor si componentelor auto.

La Indagra, cel mai important eveniment dedicat agriculturii, atat la nivel naţional cat şi european, au participat, in acest an, 23 de ţari, numarul expozanţilor a crescut cu 3%, fiind inregistrate 120 de noi firme expozante, iar numarul vizitatorilor a trecut de 60.000, potrivit datelor Romexpo.
 
9-12 octombrie 2014

ASFAC BCO-4 a fost prezent, si in acest an, alaturi de fermierii din Romania, care sunt in cautare de solutii inovatoare si durabile pentru cresterea productiei si a calitatii agricole.
Cu cresteri de productie impresionante si in anul agricol 2014, ASFAC BCO-4 vine in intampinarea fermierilor cu noi oferte si parteneriate pentru anul agricol 2015.
Multumim tuturor fermierilor care au avut incredere si au fost alaturi de ASFAC BCO-4, utilizandu-l cu succes. Rezultatele cresterilor de productie agricola au fost pe masura asteptarilor, iar toti cei ce au utilizat ASFAC BCO-4 au inteles cum pot obtine productii record, cu cheltuieli putine.
 
9-12 octombrie 2014

 

enlightenedASFAC BCO-4 - vedeta de la Expo Agro Moldova 2014

In perioada 9-12 octombrie, la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau a avut loc cea de-a treia editie a Expo Agro Moldova, care a adunat laolalta aproximativ 30 de firme si cativa fermieri. Fresh de mere de Itesti si biostimulatorul ASFAC-BCO-4, care creste productivitatea in agricultura cu pana la 35%, ambele branduri de Bacau, au fost "vedetele" acestei editii.


"ASFAC-BCO-4, inventat de cunoscutul profesor universitar Corneliu Oniscu, a devenit una din marcile cunoscute ale Bacaului, prin efectele asupra productivitatii si cresterii plantelor. "Poate fi folosit in orice cultura agricola, in horticultura, viticultura si silvicultura. Are influenta asupra proceselor fiziologice, crescand vigoarea plantelor si cresterea productiei, cu pana la 15-35%, potrivit masuratorilor de pana acum", a precizat reprezentantul firmei producatoare.
 
9-12 octombrie 2014

Evenimentul a avut plus valoare si prin organizarea la Centrul de Conferințe a unui simpozion pe teme ale Agriculturii in Romania si a Dezvoltarii Rurale, la care a participat, in premiera si o delegație internaționala, formata din reprezentanți ai European Landowners′ Organisation (ELO), printre care Thierry de l′ Escaille, Secretar General al ELO. Evenimentul a beneficiat si de prezența domnului Senator si Membru in Comisia pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala Dragos Luchian si a domnului Viceprimar al Municipiului Bacau Radu Ababei. De asemenea din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Durabile a fost prezenta doamna Elena Tatomir.
 
9-12 octombrie 2014
 

enlightenedUn LABIRINT - din judetul Bacau ar putea intra in Cartea Recordurilor

 

29 august 2014 asfac

De mai bine de patru ani se pun bazele, sau mai degraba... puietii, unui labirint-gigant, care se va intinde pe 16.200 de metri patrati.

"Pe domeniul de la Filipesti, cat vezi cu ochii se intind tufe din specia Thuja Plicata, care formeaza cel mai intins labirint din tara, iar pe viitor, din lume, daca ar fi sa luam in calcul ambitiile omului de afaceri care l-a pus la cale. Momentan n-ai cum sa te ratacesti in el, pentru ca peretii verzi abia ajung pana la mijlocul unui om de statura obisnuita, insa in patru ani ar fi gata de explorat. Asta pentru ca gardurile de Thuja Plicata vor ajunge, la maturitate, la aproximativ trei metri.

enlightenedCel mai mare labirint - din tara, la Filipesti

 

29 august 2014 asfac

Un ambitios si, totodata, inedit proiect a fost demarat de cunoscutul om de afaceri bacauan, Ion Neculcea. Astfel, de mai bine de patru ani, administratorul firmei Romchim Protect, cel care a devenit cunoscut si prin producerea in premiera mondiala a biostimulatorului ASFAC BCO-4, destinat agriculturii de orice fel, a inceput sa puna in practica o idee mai putin obisnuita, unica in tara, si care, cu siguranta, va atrage un numeros public, atunci cand va fi finalizata.

Este vorba despre amenajarea unui labirint permanent, construit din arbori din categoria rasinoaselor (Thuja Plicata).

"Proiectul este inceput pe un domeniu de-al meu din comuna Filipesti. Acesta va include si un Aqualand de anvergura. Speram sa fie finalizat pana cel tarziu in 2018. Cert veste ca va fi unul dintre cele mai mari din lume, unicul din tara, care va incanta publicul amator de jocuri si distractii", a declarat Ion Neculcea.

 

enlightenedASFAC BCO-4 - Inventie romaneasca de succes mondial, produsa in Bacau

 

29 august 2014 asfac

Fermieri din toata Moldova, dar si din restul tarii, s-au reunit, zilele trecute, la sediul din Filipesti al firmei Romchim Protect.
Intalnirea a fost ocazionata de prezentarea rezultatelor obtinute in urma testarii unui produs revolutionar adresat agriculturii, biostimulatorul Asfac BCO-4. Produsul, o noutate la nivel mondial (existand, de altfel, si un brevet de inventie pentru acesta) a fost lansat pe piata de profil in urma colaborarii dintre firma Romchim Protect din Bacau si un renumit cercetator in biotehnologie, profesorul universitar Cornelui Oniscu.

Evenimentul a beneficiat de prezenta a numerosi specialisti in agricultura care, de altfel, au si folosit acest produs, dar si de reprezentantii locali si zonali ai Eximbank, institutia bancara care a asigurat suportul de finantare, si ai companiei Business Foundation.

 

enlightenedBiostimulatorul ASFAC - soluția la care a apelat Laurențiu Baciu pentru a-si creste producția la cereale

 

29 august 2014 asfac

Atipic. Asa a fost caracterizat anul acesta agricol de catre Laurențiu Baciu, presedintele LAPAR.
Prezent la Bacau la o intalnire a fermierilor care utilizeaza biostimulatorul ASFAC, agricultorul a declarat ca a inceput si el sa foloseasca acest produs din dorinta de a obtine productii mai mari.
Laurentiu Baciu spune ca a aplicat biostimulatorul ASFAC pe toate cele 2.200 de hectare pe care le lucreaza, lasand insa si o portiune de suprafata-martor pentru a putea face o diferenta.


enlightenedEVENIMENT IMPORTANT: ASFAC BCO-4 - Soluţii ştiinţifice inovative pentru agricultura

 

29 august 2014 asfac

ROMCHIM PROTECT SA FILIPESTI organizeaza in data de 29.08.2014, ora 11,00 simpozionul:
 

"SOLUTII STIINTIFICE INOVATIVE PENTRU AGRICULTURA" - editia I


Evenimentul va avea loc in localitatea Filipesti, pe platforma de cercetare unde vor fi prezentate pe loturile experimentale eficienta biostimulatorului ASFAC BCO-4 pe cultura de porumb si floarea-soarelui.

In cadru intalnirii vor fi prezentate ultimele noutati legate de fertilizarea culturilor agricole si avantajele utilizarii biostimulatorului ASFAC BCO-4.
La eveniment si-au anuntat prezenta peste 130 de fermieri atat din Moldova cat si din celelalte regiuni ale tarii.
Unul dintre invitati va fi si inginerul Laurentiu Baciu care este si presedintele LAPAR ROMANIA.

La eveniment si-au mai anuntat prezenta reprezentantii BANCII DE EXPORT IMPORT A ROMANIEI (EXIM BANK) si reprezentanti companiei BUSINESS FOUNDATION avand o vasta experienta in accesarea fondurilor europene. Fermierii vor avea posibilitatea sa obtina informatii despre noile produse de fertilizare ce vor fi lansate pe piata din Romania in anul 2015 de compania ROMCHIM PROTECT SA, cat si informatii privind accesarea fondurilor europene si posibilitatea de cofinantare .

Dupa terminarea lucrarilor, participantii la eveniment se vor putea delecta cu mancaruri traditionale romanesti, gustoase si sanatoase.


enlightenedASFAC BCO-4 - Inventie romaneasca de succes mondial, produsa in Bacau

 
29 august 2014 asfac

Fermieri din toata Moldova, dar si din restul tarii, s-au reunit, zilele trecute, la sediul din Filipesti al firmei Romchim Protect.
Intalnirea a fost ocazionata de prezentarea rezultatelor obtinute in urma testarii unui produs revolutionar adresat agriculturii, biostimulatorul Asfac BCO-4. Produsul, o noutate la nivel mondial (existand, de altfel, si un brevet de inventie pentru acesta) a fost lansat pe piata de profil in urma colaborarii dintre firma Romchim Protect din Bacau si un renumit cercetator in biotehnologie, profesorul universitar Cornelui Oniscu.

Evenimentul a beneficiat de prezenta a numerosi specialisti in agricultura care, de altfel, au si folosit acest produs, dar si de reprezentantii locali si zonali ai Eximbank, institutia bancara care a asigurat suportul de finantare, si ai companiei Business Foundation.enlightenedASFAC BCO-4 - Conferinta LAPAR 2014
Tema centrala a conferintei din acest an a fost "Agricultura romaneasca intre subzistenta si performanta"
 
photo photo photo photo
photo photo photo photo

Conferinta Nationala a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), federatie reprezentativa legala a producatorilor agricoli romani, s-a bucurat si in acest an de atentie de la cel mai inalt nivel din partea institutiilor statului, a institutiilor agricole romanesti si a organizatiilor similare din mai multe state europene. La editia a 11 -a, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, au participat circa 750 de fermieri. Ei s-au intalnit, astfel, cu presedintele Traian Basescu si cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, cu parlamentari, sefi de institutii agricole si producatori de inputuri si servicii pentru agricultura. Un mesaj video a fost trimis Conferintei si de comisarul pentru Agricultura al Uniunii Europene, Dacian Ciolos. La eveniment au participat si peste 40 de fermieri si reprezentanti ai unor institutii cu profil agricol din judetul Bacau.
 


enlightenedASFAC BCO-4 - BURSA VINULUI - CAEX Bacau 2013
Biostimulatorul Asfac BCO 4 este benefic si in viticultura , creste calitatea si productia strugurelui cu pana la 35 %
 
photo photo photo photo photo photo

Evenimentul a fost deschis vineri, 8 noiembrie, in prezenta autoritatilor municipiului si judetului Bacau si consemnam aici prezenta primarului Romeo Stavarache, a prefectului Claudiu Serban, a senatorului Dragos Luchian, membru in Comisia de Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala a Senatului Romaniei, si a subprefectului Dorian Pocovnicu, dar si a unor oaspeti, intre care Mihai Petre Anghel, seful Legatului 1 Iasi al Ordinului European al Cavalerilor Vinului, judex de vino (judecator al vinului).

"Nu au lipsit desigur producatorii de vinuri si producatorii sau comerciantii de produse traditionale de carne si branzeturi, dar nici artizanii sau producatorii de dulciuri ori chiar proprietarii de pensiuni. Singulara, dar la obiect, a fost remarcata prezenta producatorului si distribuitorului biostimulatorului ASFAC BCO-4, destinat recoltelor agricole, firma ROMCHIM PROTECT din Bacau.".
 

enlightenedASFAC BCO-4 - DEGUSTARE MERE
Biostimulatorul Asfac BCO 4 este benefic in horticultura , creste calitatea si productia fructelor cu pana la 35 %
 
photo photo photo photo photo photo

Ecology and Protection of Ecosystems, the 10th Edition

Sesiunea stiintifica a fost organizata de: Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau - Facultatea de Stiinte - Departamentul de Biologie, Ecologie si Protectia Mediului

In cadrul acestui eveniment stiintific a avut loc si "Concursul National de degustare mere" (Ed. a VIII-a).
Merele tratate cu Biostimulatorul ASFAC BCO-4 au fost premiate in acest an in urma degustarii a 53 de soiuri, cu 4 medalii de argint si 2 de bronz!
 

enlightenedASFAC BCO-4 - INDAGRA 2013
Biostimulatorul Asfac BCO 4 este benefic in agricultura , creste calitatea si productia graului cu pana la 35 %
 
photo photo photo photo photo photo

ASFAC BCO-4 prezent la TARGUL INTERNATIONAL INDAGRA In perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013 am fost prezenti la "Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei" la standul 62 - pavilion C4.

Evenimentul reprezinta cea mai complexa manifestare de acest gen din Romania destinata promovarii potentialului zootehnic autohton, produselor traditionale bio, cat si a soiurilor de vin romanesti recunoscute international.

La standul ASFAC BCO-4 am avut onoarea de a fi alaturi de dl. profesor universitar doctor Corneliu Oniscu.

 

 

 
© 2013 - 2020 Romchim Protect SA.
Toate drepturile rezervate. LOGIN EMAIL.
Creat de OnlineDevel.
www.OnlineDevel.com